2 Tips: Verminder je woonlasten & bescherm je inkomen

De inflatie, de gascrisis en alle economische gevolgen voor mens en bedrijf zorgen ervoor dat we meer betalen voor ons levensonderhoud. Slomp & De Graaf, financieel adviseurs ziet deze zorgen en helpt met het geven van tips en gedegen financieel advies.

Man berekent kosten van een huis

TIP 1: Overweeg een duurzame lening:
We betalen steeds meer voor gas om ons huis warm te stoken, te koken en te douchen. Elke investering in je huis door Isolatie en verduurzaming verdien je hierdoor eerder terug dan ooit!
Heb je niet voldoende eigen middelen hiervoor dan loont het om te financieren via een hypotheek. Hier een eenvoudig rekenvoorbeeld met kosten & baten: Een duurzame lening van € 19.000,= zorgt voor een bruto maandlast van € 83,00. Stel dat je door isolatie en/of een (hybride-)-warmtepomp zorgt voor een besparing van € 200,00 per maand. Dan is je voordeel € 117,00 per maand. Zie ook deze website van het NIBUD met meer informatie over verduurzaming en energietransitie: Wonen en verduurzamen - Nibud

TIP 2 : Je woonlasten bij werkloosheid baanverlies of ziekte?
We weten het allemaal van vorige crisistijden: gedwongen verkoop van woningen, hoge werkloosheid, ‘onder water hypotheken’, en armoede. Bij overlijden hebben veel mensen al gezorgd dat de achterblijvers kunnen blijven wonen door een overlijdensrisicoverzekering (ORV).

De financiële risico’s bij arbeidsongeschiktheid zijn 6x groter dan bij overlijden! Een huidig bruto maandloon van € 4.167 per maand wordt na 2 jaar arbeidsongeschiktheid slechts € 2.917 per maand! Dat heeft serieuze gevolgen voor de betaalbaarheid van je woonlasten. En… als er na 2 jaar nog geen werk is gevonden of mogelijk is… dan wordt je maandinkomen mogelijk € 1.047 (bijstandsniveau). Deze financiële armoedeval is te voorkomen. Daarom adviseert Slomp & De Graaf om hier extra aandacht voor te hebben. De premie woonlastenverzekering is veelal fiscaal aftrekbaar.

Gratis afspraak over financieel advies? Bel 038 - 45 34 690 of maak hier je afspraak!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Contact

Zwolle 038 - 4534690
Hasselt 038 - 4771454
Amsterdam 06 - 41624797
Nieuwleusen 0529 - 481567

06-13617558
info@slomp-degraaf.nl
Schade melden