Forse beperking hypotheekmogelijkheid door leningen zoals private autolease

Afstandsbediening auto, auto afstandsbediening, auto

In de hypotheekadviespraktijk van het team hypotheekexperts bij Slomp & De Graaf valt het steeds meer op. Veel huizenkopers, van starter tot bestaande hypotheekrelaties, weten niet dat andere leningen forse invloed hebben op je hypotheekmogelijkheden. Je kunt hierdoor minder geld lenen voor de aankoop van je eerste of volgende huis.

Welke financiële verplichting of lening beperkt je hypotheekmogelijkheden?

  • Doorlopend of aflopend krediet | Persoonlijke lening
  • Partneralimentatie
  • BKR-registratie
  • Studielening
  • Roodstandfaciliteit & Creditcard
  • Smartphone abonnement met afbetaling van het toestel
  • Autofinanciering | Private-autolease

Op basis van maatwerkcalculatie van jouw hypotheekmogelijkheden kan je erkende hypotheekadviseur van Slomp & De Graaf helder aangeven dat het beter is eerst deze hypotheekblokkades van deze leenvormen op te heffen. Dat betekent veelal stoppen, opheffen of aflossen van leningen.

Een voorbeeld: Private Autolease & Hypotheekmogelijkheden
Jip wil een huis kopen en een bod uitbrengen. Hij wil weten wat hij kan lenen voor de aankoop van een eigen woning. Zonder de private-autolease van €495,- per maand zou hij, op basis van inkomen uit vaste loondienst, een hypotheek aankunnen van €335.000,- 

Private-lease van Jip ’s auto zorgt voor een registratie bij Bureau Kredietregistratie (BKR) en wordt door geldverstrekkers gezien als lening met een maandelijkse betaalverplichting. Hierdoor wordt de hypotheekmogelijkheid nog slechts €260.000,-. De private autolease verkleint de hypotheekmogelijkheden met €75.000,-. Een forse beperking! Dit betekent dat de voorgenomen aankoop van een eigen woning niet door gaat omdat de hypotheekmogelijkheden beperkt zijn door het private autoleasecontract.

Tips van onze hypotheekadviseur:
Ben je op zoek naar een nieuwe woning? Wil je een hypotheek? Wacht met afsluiten van een private autoleasecontract. Daarnaast is het voor je hypotheekmogelijkheden goed om zoveel mogelijk (eventuele) overige leningen en financieringen afgelost te hebben. Bij vervroegd aflossen van private autolease-lening betaal je meestal een behoorlijke boete over het leasebedrag.

Je eigen status bij BKR kun je eenvoudig en gratis checken via: Stichting BKR - Voor financieel welzijn

Wil je weten wat je eigen hypotheekmogelijkheden zijn? Maak nu je vrijblijvende en kosteloze hypotheekafspraak. Bel: 038 - 45 34 690 of maak een afspraak door hier te klikken. De koffie en thee staat klaar!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Contact

Zwolle 038 - 4534690
Hasselt 038 - 4771454
Amsterdam 06 - 41624797
Nieuwleusen 0529 - 481567

06-13617558
info@slomp-degraaf.nl
Schade melden