Terugblik op 2021 en vooruitblik op 2022

Feestdagen, rust & bezinning…
Normaal gesproken begint de voorbereiding van december bij ons al in november. Wat doen we met Sinterklaas, Kerst, Oud & Nieuw? In november kijken we al naar een leuke kado-aankoop voor 5 december. Mijn vrouw is erg goed in het vinden van speelgoed dat past bij de ontwikkeling en leeftijd van ons kleinkind. Een kleine compacte feestdagen-setting wordt het, ook dit coronajaar. Ook komende kerst en jaarwisseling, zal het, door de maatregelen en onze gezondheid, rustig zijn. Goed om vast terug te blikken op het afgelopen jaar.

Terugblik & Vooruitblik
Wat is er naar verwachting gegaan afgelopen jaar? Wat is er veranderd? 2021 verliep anders dan verwacht. Korte uitstapjes in plaats van 2 weken vakantie achtereen en extra alert op coronazaken. Familiedagen, feesten en verjaardagen gingen niet door in het voorjaar. In november helaas ziekte en 1 week quarantaine. Op het werk en privé dus diverse aanpassingen. Anders werken en anders doen dan we gewend waren. Hierdoor heb ik voor 2022 geleerd: “Aanpassen om verder te kunnen.”

Ook financieel?
Ja, onvoorziene veranderingen en aanpassingen hebben ook gevolgen voor onze financiële toekomst en planning. Bij meer thuiswerken heb je extra stookkosten en verbruik van elektra, water etc. Ook zijn we door corona meer afhankelijk van computer- en smartphone-aanschaf, abonnementskosten en extra afschrijving. De zorgverzekering wordt duurder, de prijzen van verse groente, fruit, boodschappen en brandstof lopen fiks op. De gemeentelijke belastingen en heffingen zullen vast en zeker weer verhoogd worden voor 2022. Ook hebben we een wens iets eerder voor de AOW-datum (deels)
te stoppen met werken. Wat zullen we dan doen met ons huis en hypotheek? Is ons pensioen voldoende om alle prijsverhogingen de baas te blijven?

Financiële bewustwording: ook voor de toekomst vanaf 2022!
Mijn ervaring is dat je leven anders kan verlopen dan je vooraf verwacht. Nu ik bij Slomp & De Graaf financieel adviseurs werk, ben ik me meer bewust geworden van financiële risico’s. Vroeger dacht ik daar niet zo bij na. Nu blijken we wat te moeten repareren aan ons pensioen. Ook een andere hypotheekvorm bleek beter te passen. In 2022 word ik 60 jaar. Ik kan je vanuit ervaring aanraden te laten kijken naar je financiële toekomst en planning. Iedereen heeft zijn eigen levensloop met eigen Life-events. Ik vergelijk het met water dat via de bergen naar de rivieren en de zee stroomt. Of water dat vanaf een lek dak langs een muur loopt. Een eigen waterloop, een eigen levensloop, iedereen heeft een eigen geldstroom en eigen toekomst.

Wat is jouw financiële toekomstplan vanaf 2022?
Bel voor je afspraak met een van onze financieel adviseurs: 038 – 45 34 690.
Hij neemt je life-events en de financiële aspecten samen met je door.
-of- vraag om je afspraak via WhatsApp: 06 – 13 61 75 58
(Het eerste uur met je financieel adviseur is geheel vrijblijvend & zonder kosten)

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Contact

Zwolle 038 - 4534690
Hasselt 038 - 4771454
Amsterdam 06 - 41624797
Nieuwleusen 0529 - 481567

06-13617558
info@slomp-degraaf.nl
Schade melden