Zakelijke blog: Nog twee bespaartips op de verzuimverzekering!

Slomp & De Graaf

Aansluitend op ons vorige blog met tips om te besparen en te verbeteren met betrekking tot de verzuimverzekering, hier nog een aantal tips.

Bespaartip 3: Werkgeverslasten wel, niet…of deels meeverzekeren
Elke werkgever weet dat hij bovenop het brutoloon te maken heeft met werkgeverslasten. Denk hierbij aan sociale verzekeringen en voorzieningen WW, AOW, WIA, WGA etc. Daarbovenop zijn er overige kosten die doorlopen, denk bijvoorbeeld aan pensioen. Bij elkaar een percentage werkgeverslasten dat kan oplopen tot (soms ruim) meer dan 30% van het brutoloon.

Stel dat je als onderneming een deel van deze werkgeverslasten bij verzuim eenvoudig zelf kunt dragen en kunt volstaan met minder uitkering van de verzekeraar. In dat geval krijg je bij ziekte slechts het loon van de werknemer uitgekeerd. Andere kant van dit verhaal is dat de verzekeraar minder hoeft uit te keren en hierdoor lagere premies kan aanbieden.

Wil je als werkgever geen extra kosten hebben en kun of wil je deze extra kosten niet dragen, dan is werkgeverslasten wèl meeverzekeren zeker een optie.
Wel, niet of deels verzekeren? Van belang hierbij is een goede balans tussen verzekerde werkgeverslasten, eigen risico periode en loondekking.

Bespaartip 4: Laat onafhankelijk je verzuimverzekering vergelijken
Bij Slomp & De Graaf financieel adviseurs zien we dagelijks fikse premieverschillen tussen de diverse verzekeraars. Dit komt doordat elke verzekeraar de risico’s anders beoordeelt. Natuurlijk zijn er naast deze premieverschillen ook andere belangrijke factoren bekend. Denk bijvoorbeeld aan de (na)verrekeningsperiode. Veel verzekeraars kijken jaarlijks naar de wijzigingen in het werknemersbestand. Als je bedrijf weinig of geen verloop kent, is dat geen probleem. Echter het kan vervelend worden als je bedrijf hard groeit in aantal werknemers. Doordat het risico dan is toegenomen zul je geconfronteerd worden met een fikse naverrekening.

Extra aandachtspunt: Het maximaal uit te keren loon. Dat kan per verzekeraar verschillen. De meeste partijen hanteren als maximum loon € 125.000,- . Wanneer een werknemer meer dan € 100.000,- per jaar verdient, is het goed om dit in de gaten te houden. Hiermee voorkom je verrassingen.

Conclusie…
Al met al is verzuim verzekeren en vergelijken complex. Daarom is het goed een expert te laten vergelijken en te laten beoordelen welke risico’s je als bedrijf zelf kunt dragen en welke je beter betaalbaar kunt verzekeren. Maak een vrijblijvende afspraak en ontvang persoonlijk maatwerkadvies met toelichting op de scherpe verzuimverzekeringspremies van één van de ervaren financieel adviseurs van familiebedrijf Slomp & De Graaf (sinds 1980).

Bel voor je afspraak 038- 45 34 690 of maak je afspraak via deze link!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Contact

Zwolle 038 - 4534690
Hasselt 038 - 4771454
Amsterdam 06 - 41624797
Nieuwleusen 0529 - 481567

06-13617558
info@slomp-degraaf.nl
Schade melden