Recordaantal hypotheekaanvragen in 2020

Het aantal hypotheekaanvragen in Nederland is het afgelopen jaar door het dak gegaan. In totaal deden meer dan een half miljoen Nederlanders een aanvraag voor een nieuwe of tweede hypotheek, of wilden zij hun hypotheek oversluiten. 

Huissleutels hangend aan een rekje
Nieuws
Datum: 12-01-2021

Nooit eerder was de hypotheekrente zo laag, nooit eerder wilden zoveel mensen hun huis verbouwen en nooit eerder sloten zoveel mensen hun hypotheek over. Daardoor zijn er vorig jaar in totaal maar liefst 535.375 hypotheekaanvragen gedaan, een kwart meer dan in 2019.  

10% meer nieuwe hypotheken 

Een en ander blijkt uit cijfers van Hypotheek Data Netwerk (HDN), waarbij de meeste hypotheekverstrekkers zijn aangesloten. Meer dan 300.000 mensen vroegen een nieuwe hypotheek aan. Dat is een stijging van ruim 10% ten opzichte van het jaar ervoor. 

Tweede hypotheken en oversluiters 

Het aantal mensen dat een tweede hypotheek wilde afsluiten voor een verbouwing of om hun huis te verduurzamen, verdubbelde. Datzelfde gold voor het aantal oversluiters. De – uiteindelijk onterechte – vrees dat de hypotheekrente zou stijgen, heeft hierop zeker invloed gehad. 

Ontwikkelingen 

De woning- en hypotheekmarkt lijkt zich dus nog steeds niets aan te trekken van de coronacrisis. Uiteraard houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen in het komende jaar. 

Wij helpen u graag! 

Heeft u plannen om een huis te kopen of uw huidige woning te verbouwen of verduurzamen? Overweegt u om uw hypotheek over te sluiten of rentemiddeling aan te vragen? Neem dan eerst even contact op met ons. Als hypotheekspecialist helpen wij u graag om de beste oplossing voor uw situatie te vinden. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Contact

Zwolle 038 - 4534690
Hasselt 038 - 4771454
Amsterdam 06 - 41624797
Nieuwleusen 0529 - 481567

06-13617558
info@slomp-degraaf.nl
Schade melden