Kostenbesparende tips 2024 van financieel adviseur duurzaam wonen (FADW)

Door: René ter Bruggen, onafhankelijk & erkend hypotheekadviseur (SEH/FADW) bij Slomp & De Graaf, financieel adviseurs Hasselt, Kampen, Nieuwleusen en Zwolle

Koude winter begin 2024 kan zeker nog komen!
Ook deze winter kun je er nog mee geconfronteerd worden. Tocht en kou in je huis. Dat zorgt ervoor dat je (onnodig) meer energie verbruikt. De oplossing is eenvoudig: maak de naden en kieren in je huis dicht met tocht-strips en/of kit. Zo verspil je minder energie en bespaart op je stookkosten. Wel is het noodzakelijk dat je zorgt voor gezonde lucht door voldoende ventilatie door bijv. ventilatieroosters in je ramen.

Uitleg: Wat naden en kieren zijn:
'Naden en kieren' is een soort verzamelnaam voor plekken in huis die tocht veroorzaken. Maar wat is een naad? En wat is een kier?

  • Naden zijn openingen tussen de vaste delen van je huis, zoals tussen het dak en de muur.
  • Kieren zitten tussen de bewegende delen, vooral bij deuren

Over de besparingen:
Het dichtmaken van alle naden en kieren in een gemiddelde hoekwoning of 2-onder-1-kap scheelt zo’n 70 m3 gas per jaar. Dat komt neer op een jaarlijkse besparing van €90,-.

Wist je dat?
Als alle naden en kieren in je huis dicht zijn, kan de verwarming vaak een graadje lager. In een gemiddelde hoekwoning scheelt dat bij elkaar zo'n €250,- per jaar!

Zelf doen: lage kosten
Als je zelf naden en kieren dichtmaakt, heb je alleen de materiaalkosten. Die heb je zo terugverdiend met een lagere energierekening. Als je een klusjesman of bedrijf inhuurt, kost het natuurlijk meer.

Tips:
Tochtband, tocht-strips, tochtborstels, valdorpels, brievenbusborstels, (elastische) kitsoorten, compressieband etc. zijn bij de betere bouwmarkten (inclusief verwerkingstips) eenvoudig te verkrijgen. Zo kun je zelf relatief eenvoudig kosten besparen, onnodige stookkosten voorkomen en comfort verbeteren in je huis.

Subsidie en financiering grotere aanpak verduurzaming?
Wil je subsidie benutten en je huis totaal (laten) verduurzamen? Kies dan bewust voor een persoonlijke afspraak met je hypotheekadviseur duurzaam wonen (FADW-erkend).
Bel nu 038 - 45 34 690 of vul onderstaand formulier in voor je vrijblijvende en gratis eerste afspraak!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Contact

Zwolle 038 - 4534690
Hasselt 038 - 4771454
Amsterdam 06 - 41624797
Nieuwleusen 0529 - 481567

06-13617558
info@slomp-degraaf.nl
Schade melden