Nieuwe hypotheekvorm AOW-ers met 4 voordelen!

Opgebouwde waarde
Afgelopen jaren zijn de huizenprijzen erg fors toegenomen. Zelfs bij een eventuele krimp of stabilisering van de huizenprijzen komende jaren, blijft er veelal sprake van fikse overwaarde.

Financieel solide basis
Deze overwaarde is een solide basis voor nieuwe hypotheekvormen. Nu is er voor AOW-ers een moderne, nieuwe en degelijke vorm van hypotheek in de markt. AOW-ers kunnen zo een financieel verantwoord deel van de overwaarde opnemen. Hieronder licht ik deze voordelen graag toe.

1) Bestedingsvrijheid
Als AOW-er kun je opgebouwde kapitaal benutten om noodzakelijke of leuke dingen mee te doen. Denk aan, verduurzaming van het huis, verbouwingen, aanpassingen in huis, een mooie vakantie, schenking of verbetering van uw huishoudbudget.

2) Levenslang vaste hypotheekrente (stabiele lage lasten!)
Een hypotheekvorm met lage maandlasten. Dit omdat u niet aflost en alleen rente betaalt. Een hypotheek van bijvoorbeeld € 99.000,- tegen 2,3% kost zo per maand € 190,- (rentewijzigingen voorbehouden) De hypotheekrente staat vast voor de hele periode dat de langstlevende partner de woning bewoont.

3) AOW-uitkering voldoende basis
Ook als u alleen AOW en een klein pensioentje heeft, kunt u deze hypotheekvorm benutten. Dit omdat er gerekend mag worden met de daadwerkelijke maandlasten.

4) Aflosvrij overwaarde verzilveren
U kunt tot wel 50% van uw woningwaarde verzilveren.

Ik vind het belangrijk er op te wijzen dat momenteel de hypotheekrentes wat oplopen. Dit zorgt ervoor dat bij oversluiten van hypotheken de boeterentes lager zullen uitpakken dan bijvoorbeeld in 2021. Boeterentes kunnen fiscaal aftrekbaar zijn. Laat u hierover adviseren.

Wilt u weten of een hypotheek met levenslang vaste rente iets voor u is?
Bel gerust met 038 – 45 34 690 voor uw vrijblijvende afspraak

Met vriendelijke groet,

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Contact

Zwolle 038 - 4534690
Hasselt 038 - 4771454
Amsterdam 06 - 41624797
Nieuwleusen 0529 - 481567

06-13617558
info@slomp-degraaf.nl
Schade melden