Zakelijke blog: Het bedrijfsbelang van kostenbeheersing bij verzuimverzekering

Arts meet bloedruk na bedrijfsongeval

We hebben het allemaal op school en in praktijk geleerd en het klinkt soms ouderwets: “Minder bedrijfskosten betekent een betere marge” oftewel minder kosten is meer winst.

Veel bedrijven zijn afgelopen tijd geconfronteerd met toenemende kosten. Materiaal-, brandstof-, energie-, arbeids- en ziekteverzuimkosten zijn toegenomen. Dit geldt in diverse branches ook voor de premies verzuimverzekering.

Zo’n verzuimverzekering is voor veel bedrijven een kostbare verzekering. Begrijpelijk! Dit omdat de bij je bedrijf passende verzuimverzekering grote financiële risico’s afdekt.

Een verbetering van service, (polis-)voorwaarden en de balans tussen premie en opbrengst bij verzuim, zorgen in de praktijk voor betere kostenbeheersing. Een premiebesparing van 15% scheelt dan al veel voor een organisatie of bedrijf. Hoeveel omzet moet je maken om onnodig teveel betaalde premie verzuimverzekering te compenseren?

Omdat 15% premiebesparing bij ons gemiddeld is gerealiseerd bij verschillende bedrijven met 10 tot 50 werknemers, hier dan ook een realistisch rekenvoorbeeld uit onze praktijk:

Casus:

Een mooi MKB bedrijf in bouw & techniek, met een branchegemiddeld verzuimcijfer, 19 werknemers, loonsom van €760.000, een eigen risicoperiode van vier weken met een 1ste jaarsdekking van 100%, 2e jaarsdekking van 70% zonder werkgeverslasten, betaalt in 2020 een premie verzuimverzekering van 5%. We hebben aanzienlijke premie bespaard én de twee jaarse uitkering flink verhoogd. Al met al een besparing van €15.000. Hoe werkt dat?

We hebben dit bedrijf geholpen middels ons 5-stappen verzuim-voordeel-plan:

  1. Kennismaking: Onze benadering is altijd persoonlijk. Door elkaar op locatie te spreken leerden we elkaar kennen en begrepen dat de ondernemer verzuim aan het hart ging.
  2. Risico scan: Door te kijken naar de verzuimdetails en historie hebben we inzichtelijk gemaakt waar de grote verzuimproblemen zitten. De premie was opgelopen door langdurig verzuim een aantal jaren geleden en nooit meer aangepast.
  3. Analyse: Op basis van de scan hebben we de markt verkend. Door onze onafhankelijke rol hebben we contacten met de beste nederlandse verzekeraars. Offertes zijn opgevraagd op basis van maatwerk, waarbij we het eigen risico hebben opgerekt, maar wel de werkgeverslasten gedekt. Bij langdurig verzuim levert dit meer dekking onder aan de streep.
  4. Advies: Dit hebben we simpel en duidelijk verwerkt in een advies, gericht op continuiteit en een scherpe premie.
  5. Besluit: De resultaten bespraken we weer bij hem op kantoor. We besloten het verzuim over te sluiten, maar aangepast aan het gewenste risicoprofiel van het bedrijf.

Een beter maatwerkadvies in de huidige markt heeft geleid tot een CAO-conforme dekking, uitbreiding met werkgeverslasten en aanpassing van de Eigen Risicoperiode. Dat betekende een besparing van 15% bovenop de bedrijfseconomische voordelen die zich laten zien op het moment dat er sprake is van langdurig verzuim!

Verzuim, oorzaken, aanpak en verzuim verzekeren, regels bij ziekte zijn complex, aandacht hiervoor is echt het bedrijfsbelang. Het helpt bij kostenbeheersing.

Kies ook voor kostenbeheersing & zakelijke zekerheid
Wil je voor je bedrijf zeker weten of je goed verzekerd bent binnen je branche?
Wil je zeker weten dat je niet onnodig teveel premie betaalt?

De expert, de financieel adviseur van Slomp & De Graaf helpt je graag vooruit.

In 5 stappen en binnen 3 weken weten wat de beste verzuimverzekering is voor je bedrijf?
Bel 038 – 45 34 690 voor je vrijblijvende kennismakingsgesprek met een expert!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Contact

Zwolle 038 - 4534690
Hasselt 038 - 4771454
Amsterdam 06 - 41624797
Nieuwleusen 0529 - 481567

06-13617558
info@slomp-degraaf.nl
Schade melden