Zakelijke blog: Voorkom onnodige extra verzuimkosten. Blijf weg van de standaard verzuimverzekering!

Arbeidsongeval; werknemer raakt gewond tijdens zijn werk in een fabriek

Zuinig zijn op werknemers in deze tijd van arbeidskrapte en het risico van verzuimkosten afdekken voor je bedrijf zijn erg belangrijk. Dit om mens en bedrijf door te kunnen laten werken en verdienen.

Het risico van hoge verzuimkosten; 2 jaar loondoorbetalingsplicht, kun je afdekken met een passende
verzuimverzekering.

Te vaak zien we dat bedrijven niet het best passende advies krijgen. Zo wordt in veel gevallen een standaardverzuimverzekering afgesloten. Dit met loonkostendekking van 100% uitkering in het eerste jaar en 70% in het tweede jaar van het ziekteverzuim.

Deze “goedkoop = duurkoop standaard-verzuimverzekering” schiet tekort in de praktijk waarbij er sprake is van bijvoorbeeld een Collectieve Arbeidsovereenkomst (CAO).
Zo verplicht de CAO (klein-)metaal werkgevers een arbeidsongeschikte werknemer tot 100% loondoorbetaling in de eerste 6 maanden en 90% uitkering voor de volgende 18 maanden. Als de werknemer meewerkt aan de re-integratie, geldt er zelfs 2 jaar 100% loondoorbetaling!

Een praktijkvoorbeeld;
Een installatiebedrijf (sector 12 metaal) met 13 medewerkers en een loonsom van € 470.000,- Loondoorbetalingsplicht conform CAO metaal (zie hierboven). Het bedrijf heeft via de oude/huidige verzekeraar een verzuimverzekering lopen, 1 ste jaar 100% loondoorbetaling en 2e jaar 70%. Er zijn géén werkgeverslasten meeverzekerd. De premie hiervoor bedraagt € 18.750,- per jaar.
Op basis van de eerlijk objectieve 'appels met appels-' vergelijking zou bij gelijke dekking via Slomp &
De Graaf deze premie uitkomen op € 13.250,- per jaar (inclusief onze fee)

De verbetering!
Wanneer dit installatiebedrijf zou kiezen voor het opvolgen van advies Slomp & De Graaf: te weten, CAO volgende dekking inclusief werkgeverslasten, dan komt onze premie op € 16.900,- per jaar. Indien er nu in het laatste geval 1 werknemer langdurig arbeidsongeschikt wordt, bijv. 2 jaar, dan is het voordeel voor de werkgever zelfs € 32.000,-!!
Dit komt door de beter afgestemde geadviseerde dekking, CAO volgend, inclusief werkgeverslasten.

Conclusie:
Bescherm je bedrijf en je werknemers het beste met een 100% passende verzuimverzekering.
Bel nu 038 – 45 34 690 voor je gratis vergelijking verzuimverzekering inclusief offertes, oordeel op
verbetering en besparing of vul het onderstaande formulier in. Vanzelfsprekend krijg je hierbij het beste persoonlijke advies!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Contact

Zwolle 038 - 4534690
Hasselt 038 - 4771454
Amsterdam 06 - 41624797
Nieuwleusen 0529 - 481567

06-13617558
info@slomp-degraaf.nl
Schade melden